Депутат от ДПС заяви какво може да се случи с цените на

...
Депутат от ДПС заяви какво може да се случи с цените на
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Ако не падне мораториумът, цените се повишават с 20% през март

Депутат от ДПС заяви какво може да се случи с цените на пазара у нас напролет, в случай че не падне мораториумът върху тока.

„ До март месец страната и институциите ще влязат с към 500 млн. лв. отговорности. Това значи, че след премахването на мораториума, цените ще се покачат с 20 %. Вижте какво вършат другите европейски институции – понижават Данък добавена стойност, понижават акцизи, дават ваучери на нуждаещите се ”. Това съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи в предаването „ На Фокус ” по Нова тв в коментар на наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата.

„ Енергийната рецесия ще бъде реалност, в случай че мораториумът остане до март. Първото, което би трябвало да се направи, е да се анулира Данък добавена стойност за енергийните услуги, ” разяснява Аталай. 

По думите му Движение за права и свободи доста тъкмо и ясно е споделило, че има доста решения на казуса. 
„ Това, че те не желаят да го ползват, и не знаят метода, по който да го създадат – не ги оневинява, ” изясни националният представител. 

Според Аталай ГЕРБ са постигнали задачата си да „ подложат динена кора ” с мораториума за цената на тока. 

„ Това не беше просто опит за падение. Те сполучиха. Те реализираха задачата си да объркат новите ръководещи, ” изясни Аталай. 

„ Смяната на поколенията в Народното събрание е доста забавно нещо. В някои среди става с последователност, в други – внезапно. В момента промяната на ръководството е рискова. Мисленето на младите, които ръководят сега е корпоративно, ” съобщи депутатът. 

Той разяснява и думите си, че се „ трансформираме в бананова република ”. 

„ Опитах се посредством опита, който имам, да ги науча на почитание към институциите. Не беше редно да унижават КЕВР. Бананова република сме, тъй като, когато се каже мораториум – ти се предаваш и нямаш други решения. Или решенията, които ги има – ти не ги знаеш и ги отлагаш във времето. С мораториума даваш неприятни сигнали към вложителите ”, безапелационен беше Аталай, написа glasove.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР